Пиронкова се размина с двубой срещу световната №1



12-02-2013 17:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отпадна в първи кръг на силния турнир за жени Qatar Total Open. Българката отстъпи в два сета - 6:7 (2), 5:7 пред състезаващата се за Швейцария Ромина Опранди. Това беше второ поражение за Цвети от Опранди, след загубата на старта на Откритото първенство на Австралия през януари.

Поражението за Пиронкова означава, че тя ще загуби и не малко точки за ранглистата, тъй като миналата година достигна до трети кръг в турнира (загуби от Бартел). Освен това Цвети се размина от двубой срещу световната №1 Виктория Азаренка, която я очакваше във втори кръг.

Любопитното е, че от началото на сезона Пиронкова има регистрирани 4 загуби в WTA, 3 от които са нанесени от швейцарски тенисистки.

Двубоят започна равностойно, като в първите геймове пробиви нямаше. Точно след 30 минути игра обаче Опранди съумя да се справи с подаването на Пиронкова и за първи път в срещата излезе напред - 4:3. Цвети обаче отговори светкавично и моментално върна пробива за 4:4. Нещо повече, при 5:4 в своя полза пловдивчанката поведе с 30:40, което означаваше и първи сетбол за Цвети!

Опранди обаче не се даде и успя да предотврати опасността, като спечели 3 поредни точки за 5:5. В крайна сметка изходът на сета се реши чрез тайбрек, който започна ужасно за българката. Опранди поведе последователно с 4:0 и 5:1 точки, след което затвори сета със 7:2 точки след точно един час игра.

По сходен начин се разви действието на корта и през втория сет. След безпроблемните първи геймове, Опранди първа проби за преднина 4:2. Цвети обаче моментално върна пробива - 3:4, а минутки след това взе подаването си и изравни резултата - 4:4.

В десетия гейм на втория сет на Пиронкова и се наложи да отразява мачбол. При 4:5 и 40:40, пловдивчанката допусна двойна грешка в най-неподходящия момент и позволи на Опранди да се доближи само на точка от успеха. Пиронкова обаче взе следващите 3 разигравания и изравни за 5:5. За жалост при 5:6 Цвети отново позволи на Опранди да стигне до мачбол, а този път състезаващата се за Швейцария италианка не сбърка - 6:7, 5:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини