ВИДЕО: Дел Потро не остави шанс на Монфис



13-02-2013 00:28 | Станко Димов

Поставеният под №2 в основната схема Хуан Мартин дел Потро прескочи сравнително лесно първия кръг на турнира в зала в Ротердам (АТР 500). Аржентинецът се наложи с 6:3, 6:4 над бившия №7 в света Гаел Монфис.

Дел Потро, който миналата година достигна до финал в турнира (загуби от Федерер), показа изключителна успеваемост на начален удар, като спечели 75% от разиграванията след начален удар. Аржентинецът успя да направи по един пробив и в двата сета и се поздрави с успеха след 71 минути игра. Любопитното е, че Дел По и Монфис се срещнаха на корта за първи път. 

„Трудно е да играеш още в първи кръг срещу Монфис. Но аз се представих много добре, бях много концентриран през целия двубой. Завърших срещата по много силен начин и това ми дава увереност за следващия двубой. Гаел бе извън Тура за доста дълго време и в момента полага усилия да се върне към най-добрата си форма. Мисля, че много скоро той ще се бори за място в Топ 10 отново”, коментира Дел Потро.

Аржентинецът участва на втория си турнир от началото на сезона. Той започна годината на Australian Open, където изненадващо отпадна още в трети кръг от Жереми Шарди.

В Ротердам Дел Потро преследва своята 14-а титла сред професионалистите. През миналия сезон гигантът от Тандил спечели 4 титли, 3 от които бяха именно в зала. В следващия кръг Дел По ще премери сили с Ърнест Гулбис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини