Надал и Налбандян спасиха 2 мачбола на старта в Бразилия



13-02-2013 12:22 | Станко Димов

Рафаел Надал стартира с победа участието си на своя втори турнир след близо седем месеца пауза. Испанецът отново участва в надпреварата на двойки, като този път негов парньор е Давид Налбандян.

След като Рафа направи завръщането си на скромния турнир в Чили VTR Open, през тази седмица той ще играе в Сао Пауло на Brasil Open. В двубой от първи кръг на двойки, който се явява осминафинал, Надал и Налбандян надиграха Гийермо Гарсия-Лопес и Пабло Андухар с 6:3, 3:6 и 11:9 точки в решителния сет, който се играе като директен тайбрек.

Рафа и опитният му аржентински колега бяха много близо до поражението, след като изоставаха със 7-9 точки, но спасиха два мачбола и след четири поредни точки се пребориха за успеха. В следващия кръг двамата ще се изправят срещу двойката Оливър Марах и Орасио Себайос.

Именно Себайос преди дни надигра Надал в Чили на финала на сингъл. Мачът е тази вечер след полунощ. Рафа е водач в схемата на сингъл, където почива в първия кръг, а във втори ще срещне победителя от двубоя между Рубен Рамирес Идалго и Жоао Соуза.

"Малко съм уморен след дългата седмица и трудна седмица в Чили. Но беше позитивно. Процесът по възстановяването ми върви по план. Както винаги, тук съм да дам всичко от себе си и се надявам нещата да се развият както трябва."

ОСНОВНА СХЕМА НА ДВОЙКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини