Рафаел Надал убедително достигна финал в Сао Пауло



17-02-2013 00:17 | Искрен Минчев

Рафаел Надал се класира за финала на ATP 250 турнира на червени кортове в Сао Пауло Brasil Open. В полуфиналите той се наложи над Мартин Алунд (Аржентина, №111) с 6:3, 6:7(2), 6:1.

Първият сет бе сравнително равностоен в началото. Рафа вкара над 80% първи начален удар и бе доста стабилен при своите подавания. Все пак и на него му се наложи да спасява две точки за пробив, но в типичния си стил той го направи без проблем.

В същото време Рафа успя да реализира решаващия си пробив в подаването на Алунд за 5:3. След това той затвори на свой сервис с гейм на нула за малко над половин час игра.

Във втория сет до 4:4 Алунд спечели 100% от точките си след първи сервис и като цяло бе много убедителен. Така съвсем логично се стигна до тайбрек.

В него аржентинецът бързо поведе с 5:2 точки, след като продължи да е много решителен на свой сервис. Така изненадващо или не, той успя да затвори в своя полза със 7:2.

Третата част започна подобаващо за Надал, който проби и поведе с 3:0 сравнително бързо. Оттук нататък испанецът нямаше особени проблеми и затвори с 6:1 за около два часа на корта.

Така във финала Надал ще спори за трофея с опитния Давид Налбандян. Двамата досега са изиграли шест двубоя. Рафа води с 4:2 победи. Успехите на аржентинеца обаче са от далечната 2007-а година и са постигнати на твърди кортове.

При евентуален успех Надал ще увеличи броя на своите АТР титли на 51. Финалната битка е от 17,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини