Дел Потро вдигна 14-и трофей в кариерата си!



17-02-2013 17:23 | Станко Димов

Поставеният под №2 в схемата Хуан Мартин дел Потро спечели турнира в зала в Ротердам (АТР 500). На финала на надпреварата аржентинецът се наложи със 7:6 (2), 6:3 над Жулиен Бенето (Франция) след час и половина игра.

Изключително равностоен и напрегнат бе първия сет, който Дел Потро успя да измъкне след тайбрек със 7:2 точки. В интерес на истината обаче аржентинецът можеше да направи това далеч по-рано, тъй като при 5:4 имаше сервис на своя страна, за да приключи първата част.

Бенето обаче показа, че не случайно победи Роджър Федерер по-рано в турнира и след сърцата игра успя да върне пробива в последния възможен момент. Все пак обаче успехът в сета бе за Дел Потро.

През втората част шампионът от US Open 2009 започна вихрено и с ранен пробив поведе с 3:0 гейма. Малко по-късно, при 5:2, аржентинецът имаше аванс 0:40 и получи 3 поредни мачбола. Бенето обаче отказа да предаде двубоя на свой сервис и успя да удържи за 3:5. Това обаче бе всичко за французина, защото в ответния гейм Дел Потро сервира за мача и не трепна.

Титлата е общо 14-а за снажния аржентинец и първа за него през 2013-а година. Миналият сезон Дел По грабна общо 4 трофея, 3 от които от турнири в зала. Припомняме, че на полуфиналите в Ротердам Дел Потро надви нашия Григор Димитров.

Триумфът на Дел Потро в Ротердам е повече от заслужен и бе направен без загубен сет! По този начин Хуан Мартин взе частичен реванш за загубата си на финала на надпреварата преди 12 месеца, когато в спора за трофея отстъпи на Роджър Федерер.

За Жулиен Бенето пък това беше финал №8 в кариерата, в който той записа 8-а загуба. Въпреки негативната статистика французинът може да се гордее с представянето си през седмицата.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини