Джокович ще стиска палци на живо за Милан тази вечер



20-02-2013 18:25 | Николай Драганов

 

Световният №1 Новак Джокович за пореден път използва социалната мрежа, за да покаже близост със своите привърженици. По традиция на английски и на сръбски език, Ноле разказа и показа как прекарва времето до началото на турнира в Дубай и какво смята да прави тази вечер.

 

"Здравейте, приятели! Много вълнуващ ден за мен! По пътя към дубай имам много важна спирка: МИЛАНО! Тази вечер е Шампионската лига - играем срещу Барселона на "Сан Сиро". Сигурен съм, че ни очаква спектакъл и аз ще бъда там заедно със своите приятели, за да подкрепям "росонерите" :)

ПП: снимката - играли ли сте тази игра като деца?"

 

 

Двубоят между Милан и Барселона е част от осминафиналната фаза на най-престижния клубен турнир в света на футбола, а Джокович е голям фен на 7-кратния европейски шампион от Милано.

 

Малко по-късно, натрупал хиляди коментари, Ноле отново публикува втора снимка върху полето за "дама" и коментира, че е много впечатлен от различните имена, които играта има в различните държави.

 

"Това е фантастично! От вашите коментари научих, че в Мексико тази игра се казва "bebeleche", в Испания "Rayela", във Филипините "piko", в Полша "Klasy", в Бразилия "amarelinha", в Италия "il gioco della settimana" (игра на седмицата), в Румъния "Sotron", в Малта "passjum", във Франция "La Marelle", а в Англия е "hopscotch". 

 

Много съм доволен да чуя, че много от вас са играли, а някои още играят на нея! Надявам се младите поколения да играят по-често в парковете и училищата, вместо да играят прекалено много видео-игри у дома. Футболът пък е друга игра, която съм играл много като дете и заради това съм толкова развълнуван, че тази вечер ще гледам на живо Милан! Пътувам за Милано в момента, очаквайте снимки от стадиона по-късно."

 

Турнирът в Дубай пък е от категория ATP 500 и стартира на 25-ти февруари. През миналата година Ноле отстъпи на полуфинал на Анди Мъри, който пък след това загуби от Роджър Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини