Хенман и Мъри се събират на корта благотворително



Хенман и Мъри се събират на корта благотворително
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-02-2013 17:55 | Станко Димов

Тим Хенман и Анди Мъри ще играят един до друг в благотворителен мач  мач на двойки в помощ на онкологичната болница, в която се лекува Рос Хътчинс. Както е известно, 28-годишният британският тенисист се лекува от рак, а Анди Мъри е един от най-близките му приятели.

Голямата звезда на британския тенис и човекът, с който за последно бяха свързани надеждите на Великобритания преди появата на Мъри, ще бъдат подкрепени от други тенисисти и известни личности. Инициативата ще се проведе в последния ден на турнира AEGON Championships в Куинс, а именно 16-ти юни.

"От първия ден, в който Рос ми спомена за тази идея знаех, че искам да се включа. Искаме този ден да бъде запомнен. Разговаряме с няколко известни личности, които обичат тениса и се надяваме да се включат", коментира световният №3.

По 10 паунда от всеки билет във финалния ден на турнира ще отидат за Royal Marsden Hospital, където се лекува Хътчинс. По време на целия турнир пък британската тенис асоциация ще дарява по десет паунда за всеки реализиран ас. Ще има и аукцион за набиране на още допълнителни средства.

"Страхотна идея и много добра кауза. Щастлив съм, че ме потърсиха за участие", заяви от своя страна Тим Хенман.

Самият Хътчинс също е възможно да се появи около корта в зависимост от фазата на своето лечение и състоянието му. Той обаче не крие, че най-важното е да бъдат събрани средства за болницата.

"Откакто бях диагностициран и влязох в болницата искам да направя нещо, за да събера пари и да помогна на тези хора, да им благодаря за отношението. Това е невероятно място, което помага на десетки хора като мен. Разговарях с директора на турнира в Куинс, след това се свързах и с Анди. Той веднага отговори позитивно. Страхотно е, че и Тим се съгласи. Ще бъде чудесен ден, ще помогнем на много хора, което ще означава много за мен", обясни от своя страна самият Рос Хътчинс.

Инициативата пък вероятно ще амбицира Мъри да стигне до финал през този сезон. През миналата година той отпадна рано, вероятно и с оглед "Уимбълдън", който стартира скоро след края на турнира в Куинс.

До полуфинал през 2012-та година пък достигна нашият Григор Димитров. Той загуби от Давид Налбандян, а титлата отиде в ръцете на Марин Чилич след прекратяване на двубоя заради доста неприятен инцидент и нараняване на един от съдиите, причинено от аржентинеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини