Квитова и Ерани ще спорят за титлата в Дубай



22-02-2013 19:19 | Станко Димов

Петра Квитова и Сара Ерани ще спорят за трофея от силния турнир за жени в Дубай. Чехкинята Квитова, шампионка от Уимбълдън 2011, се наложи с 6:3, 6:4 над бившата №1 в света Каролина Вожняцки.

След срещата Квитова призна, че е изключително доволна от формата си.

„През януари положих много сериозни усилия на тренировки, които сега излизат наяве”, похвали се Квитова. Любопитното е, че преди тази седмица левичарката не беше спечелила двубой в Дубай.

Въпреки поражението пък, Вожняцки също изрази задоволство от формата си. „Определено съм в правилния път, Достигането до полуфинал в Дубай е добър знак за мен”, каза датчанката.

Другият полуфинал пък бе изцяло италиански и противопостави две много близки приятелки – Сара Ерани и Роберта Винчи. Ерани, финалистка от „Ролан Гарос” 2012, се наложи с 6:3, 6:3.

„Много е трудно в такива двубои, защото се познаваме отлично. Не е лесно да се изправиш срещу някой, който знае до детайли всеки твой удар”, коментира Ерани, която по-рано през сезона игра финал и на турнира Open GDF Suez, но в спора за трофея отстъпи пред Мона Бартел.

Петра Квитова е изявен фаворит във финала. До момента тя е играла 11 пъти на финал, като има баланс 9:2 победи, в това число 5 поредни. Срещу Ерани има три победи от три мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини