Бердих и Цонга ще спорят за титлата в Марсилия



23-02-2013 17:08 | Станко Димов

Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга ще спорят за титлата на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия. Това стана ясно днес след две категорични победи на фаворитите, намиращите се съответно под №6 и №8 в световната ранглиста.

 

Бердих се класира за финал в турнира Open 13, след като се наложи с изразителното 6:2, 6:1 над квалификанта от Русия Дмитри Турсунов.

Поставеният под №1 в основната схема чех спечели 25 от 27-те точки след разигран първи сервис, като успя да пробие по два пъти подаването на Турсунов и в двете части на двубоя. Бердих се поздрави с успеха след едва 54 минути. Това беше негова 5-а поредна и общо 6-а победа от 7 двубоя с Турсунов.

Жо-Вилфред Цонга пък надигра сънародника си Жил Симон също по доста убедителен начин с 6:2, 6:2. Симон не успя да повтори играта си от вчерашния мач с Дел Потро и след два допуснати пробива в двата сета се сбогува с мечтата за финал.

 

Любопитна подробност е, че и за двамата това ще бъде финал №17 в кариерата. Бердих печели 8 от досегашните 16, докато Цонга има един трофей повече. В директните двубои обаче чехът има предимство, като води с 4:1 победи. Една от тези победи е на финал именно срещу Цонга - през миналата година в Стокхолм. Французинът пък е шампион от този турнир през 2009-та година.

 

По пътя към класирането си за финалния двубой, който е утре от 15:00ч., освен Турсунов Бердих надигра Ърнест Гулбис и Ейжи Янович, а Цонга сломи Николай Давиденко и Бърнард Томич, преди да спечели срещу Симон днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини