Mexico Open: Рафа Надал пред първо сериозно изпитание



25-02-2013 10:06 | Николай Драганов

Световният №5 и носител на 11 титли от Големия Шлем Рафаел Надал ще участва през тази седмица на първия си турнир от категория ATP 500 след като се завърна на корта - Abierto Mexicano Telcel, който се провежда в Акапулко. Надпреварата стартира днес, но Надал ще се появи на корта най-вероятно утре.


Надал участва на два турнира от по-ниския ранг в тура - ATP 250, съответно в Чили и Бразилия, като в първия достигна финал, а във втория спечели титлата. Mexico Open стартира днес, а вече е ясен и пътят на Рафа до евентуален триумф.

Негов съперник в първи кръг ще бъде преминалият през квалификациите Диего Себастиан Шварцман от Аржентина, който е под №157 в ранглистата. Друг аржентинец - Мартин Алюн (№91) или играещ с "уайлд кард" представител на домакините е възможен съперник за Рафа във втори кръг.

В долната част на схемата, където е Надал, първият по-сериозен съперник е Томас Белучи, а на полуфинал Матадора може да се изправи срещу Николас Алмагро. В тази част е и Орасио Себайос, който надигра Надал на финала в Чили.

Водач в схемата в Акапулко е Давид Ферер, който вчера спечели 20-ата си титла след победа над Станислав Вавринка в Буенос Айрес. Втората ракета на Швейцария също участва на турнира в Мексико, но този път евентуален мач с Ферер е възможен на полуфинал. В тази част са още играчи като Давид Налбандян, Беноа Пер, Юрген Мелцер, Фабио Фонини и други.

Давид Ферер е носител на трофея от Акапулко в три поредни години и ще търси своя четвърти успех, а друга интересна подробност е, че заради проблеми с престъпността, турнирът ще бъде охраняван от над 4000 полицаи.

Самият Надал не крие, че ще използва турнира Abierto Mexicano Telcel, за да постави физическото си състояние в колената си под истинско напрежение и своеобразен тест преди "Мастърс 1000" турнирите в Индиан Уелс и Маями.

"Нека видим как ще се държат колената ми в Мексико. Когато завърши този турнир, ще направя равносметка на трите седмици на корта и дали съм готов да играя на "Мастърс" турнирите", заяви Надал след триумфа в Бразилия.

"Добре е, че вече поне мога да играя, но все още ме притеснява. В един е добре, на другия - не чак толкова. Това не е много добра новина за мен, защото съм човек, който разчита на това да се раздава максимално във всеки един момент", коментира Надал при пристигането си в Мексико.

 

ОСНОВНА СХЕМА В АКАПУЛКО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини