Анди Мъри се хвърля в хотелиерския бизнес



25-02-2013 16:53 | Николай Драганов

Световният №3 Анди Мъри намекна с какво ще се занимава след като прекрати своята активна спортна кариера. Британецът все още е много далеч от този ден, но изглежда вече мисли за бъдещето си.

 

На своя официален сайт Мъри съобщи, че е закупил хотел в родината си, който смята да ремонтира и да покачи сериозно стандарта му, като в превърне в 5-звезден комплекс.

 

По думите на Мъри, идеята е той да даде нещо на общността, в която е израснал. Хотел "Кромликс Хаус" се намира в близост до родния за Мъри Дънблейн. Той ще отвори над 40 директни работни места, а проектът със сигурност ще помогне и на местната икономика като следствие от инвестицията.

 

"Доволен съм да съобщя, че закупих "Кромликс Хаус" и очаквам с нетърпение възможността да осигуря бъдещото му бизнес развитие. Инвестицията в хотела ще привлече туристи в района, ще отвори нови работни места и ще подпомогне местния бизнес на други нива", сигурен е 25-годишният Мъри.

 

"Щастлив, че мога да отвърна с нещо на общността, в която израснах", добави шотландецът.

 

"Кромликс Хаус" е специално място за семейството на Анди Мъри, тъй като именно тук преди две години неговия брат Джейми сключи брак със своята съпруга.

 

Фирмата, която ще се грижи за ежедневната експлоатация на хотела е добре известна в Шотландия и се грижи още осем хотела. Хотелът трябва да бъде отворен през 2014-та година, малко преди старта на престижен голф турнир, който се провежда в непосредствена близост.

 

По информация на местната преса, цената, която е заплатил Анди Мъри за "Кромликс Хаус" е около 1.8 милиона паунда или над 2 милиона евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини