Родик с мечтана победа над Надал (видео)



Родик с мечтана победа над Надал (видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-04-2010 22:22 | Николай Драгиев

 

 

Анди Родик се класира за финала на Sony Ericsson Open. Американецът успя да обърне Рафаел Надал с 4:6, 6:3, 6:3 за 2 часа игра. Ключов за успеха му бе краят на втория сет, когато той спечели 11 поредни точки, включително забивайки сервис с унищожителните 143 мили. През годината Родик вече има 25 победи и само 4 загуби.

 

Така испанецът продължава да няма турнирна победа от 11 месеца. На миналия голям турнир в Индиън Уелс преди две седмици, "бензинът" на Надал също свърши на полуфинал. Тогава той бе победен от Иван Любичич. Хърватинът пък удари тъкмо Анди Родик в битката за трофея. Сега бившият номер 1 ще може да се реваншира отново пред родна публика.

 

Надал изнесе страхотен първи сет, в който напомни за мача му с Цонга. Той просто накара Родик да изглежда като начинаещ, който не може да завърши нито един удар. Рафа осъществи единствения си пробив още в началото и не остави шанс на Анди да се върне - 6:4. Това бе и единственият случай в срещата, в който Анди допусна да загуби началния си удар.

 

Вторият сет започна равностойно. Двамата си разменяха своите сервис-геймове. При 4:3 Родик постигна меко казано убедителен пробив, който затвърди - 6:3. Трябва да се отбележат феноменалните форхенди, които американецът пласира в края на тази част, оставили без дъх дори Надал. Също така той бе почти безгрешен на мрежата и спечели 15 от 25 излизания.

 

Играта на Надал тотално спадна и той все по-рядко намираше отговор на умната игра на Родик. В началото на решителната част Анди спаси точка за пробив с гениален лоб. След това стигна до своя първи пробив, който затвърди при 5:3 и логично се поздрави с успеха.

 

"Започнах отлично и всичко вървеше по план. В края на втория сет той почна да сервира страхотно и не ми даде никакъв шанс. Освен всичко стана много агресивен и атакуваше от всяка позиция, това наистина ме изненада," обясни Рафа. "За мен е позитивно, че играх 2 полуфинала в първата част от сезона на твърдо в Америка. Доволен съм като цяло," допълни още той.

 

За Родик победата е под номер 30 в Маями. Той вече е печелилил през 2004 г., когато Гийермо Кория се отказа във финалния двубой. Освен всичко Родик постигна трета победа в кариерата си над Надал, всичките на твърда настилка. За престоя си в Маями Родик се поздрави и с 62 спечелени от 64 изиграни сервис гейма.

 

Във финалната среща Родик ще играе с победителя от другия полуфинал между Томаш Бердих и Робин Сьодерлинг.

 

 

 Рафаел Надал
Анди Родик
Първи сервис % 64% 66%
Асове 6 15
Двойни грешки 0 3
Спечелени точки след първи сервис 69% 85%
Спечелени точки след втори сервис 61% 46%
Печеливши удари 29 37
Непредизвикани грешки 25 25
Възможности за пробив 1 от 4 3 от 6
Общо спечелени точки 74

86






Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини