Бердих и Дел Потро на четвъртфинал в Дубай



27-02-2013 15:59 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Томаш Бердих се класира за четвъртфинал на турнира на открито Dubai Duty Free (АТР 500). Чехът се наложи със 7:5, 6:1 над Тобиас Камке (Германия), като по този начин постигна своята 12-а победа от началото на сезона.

Бердих не бе особено категоричен в сервис-геймовете си, особено в първия сет, но въпреки това бе на ниво във важните моменти. Той спаси 12 от 14-те точки за пробив пред Камке и през втората част успя майсторски да превъзмогне колебанията от първия сет.

През двубоя Бердих спечели 31 от 39 точки след първи сервис, а благодарение на победата достигна до 4-ия си четвъртфинал в АТР от началото на сезона.

В спор за участие на полуфинал снажният чех ще премери сили с победителя от двубоя между Микаел Лодра и Дмитрий Турсунов. В тази част на схемата е и шампионът от миналата година Роджър Федерер, с когото Бердих може да се срещне на полуфинал.

В горната част на схемата, място на полуфинал си гарантира шампионът от Ротердам Хуан Мартин дел Потро, който се справи в два сета с индиеца Сомдев Деварман. В отделните части 6:4, 6:4.

Следващият съперник пред Дел По ще бъде играещия силно през сезона германец Даниел Брандс, който започна в Дубай от квалификациите. В тази част на схемата е и №1 в света Новак Джокович, с когото Дел Потро може да се срещне на полуфинал.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини