В Русе може да има закрити тенис кортове



27-02-2013 21:52 | Искрен Минчев

Ръководителят на ТК „Приста 2011“ Цветомир Пенев представи инвестиционната програма на клуба относно базата в Парка на младежта, съобщи topnovini.bg.

В близките седмици предстои Община Русе да избере наемател на кортовете, като кандидатите са два – досегашните стопани от „Русе“ и новият „Приста 2011“.

„Решението ни да инвестираме е с идеята, че Русе има голям потенциал за развитие на тениса. Базата е една от най-добрите в страната и заради нея този спорт може да се популяризира не само тук, но и в съседни региони като Гюргево“, заяви Пенев.

От клуба смятат да реновират кортовете, административната сграда, осветлението, фитнес центъра, сауната и др. Предвидено е изграждането на два закрити корта, които да бъдат използвани целогодишно. Такива вече има в много градове в България, а някои от тях са много по-малки от Русе, например Чепеларе.

„Седми и осми корт са най-подходящи, защото са един до друг, но са в доста лошо състояние. Трябва да се подмени и дренажа, а занапред може би няма да останат червени, както са сега. Това е много сериозна инвестиция и на първо време покриването им е най-правилното решение“, обясни треньорът Стефан Митев.

Относно осветлението, той каза: „Трябва да се оправи осветлението на абсолютно всички кортове, след 8 ч. вечерта става трудно да се играе. При подмяна на осветлението може да се продължава поне до 22 ч. и приходите ще се увеличат. Сега от 9 корта се осветяват 2-3, и то много лошо“.

От „Приста 2011“ обявиха, че ще представят по-подробно програмата си след провеждането на процедурата за отдаване на базата. „Далеч сме от желанието за конфронтация, отворени сме към всички, които имат идеи как да работим заедно за развитието на тениса“, обяви Цветомир Пенев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини