Родик: Разбих го тактически



03-04-2010 02:33 | Николай Драгиев

Анди Родик остана изключително доволен от победата си над Рафа Надал. Според него ключова е била промяната на тактиката си, която той е направил. Целта му е да била извади опонента си от комфортната му зона и това е проработило. Също така Анди се похвали с тактиката си да излиза за сервис-воле при втори начален удар.

"Моята обичайна игра не проработи срещу Рафа. Мощният ми форхенд нямаше никакъв ефект спрямо него. Трябваше да променя нещо и това се видя в първия сет. Мисля, че съумях да направя, това което исках. Съвсем съзнателно опитвах да го притискам от ретур и смятам, че това определи нещата в моя полза. Успях да го извадя от комфортната му зона в средата на корта. Да, сервисът ми също работеше, но не мисля, че той ми донесе победата," анализира Анди.

Анди допълни, че се е чувствал странно, тъй като Надал е демонстрирал невероятно връщане на сервиса му. "Рафа е страхотен. Обикновено печеля 55-60% от точките на втори сервис дори. Повечето момчета въобще не могат да ги върнат. Рафа обаче е по-специален. Накара ме да променя изцяло играта си и съм щастлив, че се справих. Седях на корта и си мислех, че вторият ми сервис не е най-добрият ми удар за излизане на мрежата, но защо пък да не пробвам?"

Американецът не пожела да си избере противник за финала. Според него и Бердих и Сьодерлинг са еднотипни играчи, които са в отлична форма. "Те са много еднакви. Мощни са, не обичат дълги разигравания. В отлична форма са и ще ми бъде трудно. Няма да имам проблем с умората, въпреки че играх финал и в Индиън Уелс. Проблем може да бъде само моята игра и дали въобще ще се получи. Никога не може да си сигурен."

Попитан дали е очаквал да играе толкова силно в Маями, Анди отговори: "Има голяма разлика между това да се надяваш да спечелиш и да очакваш да победиш. Всичко е до нагласа. Ние сме експерти в това да се заблуждаваме. Надеждите винаги са свързани с победа, но понякога просто не се получава. Така че винаги трябва да даваш най-доброто от себе си," обясни още Анди, който освен всичко ще участва и в благотворителна кампания за Чили.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини