Новак Джокович спечели четвърта титла в Дубай



02-03-2013 19:05 | Станко Димов

Новак Джокович спечели втори трофей от началото на сезона. След като преди месец триумфира за 4-и път на Australian Open, Ноле вече може да се похвали и с 4 титли от турнира на открито в Дубай (АТР 500).

На финала на надпреварата сърбинът се наложи със 7:5, 6:3 над Томаш Бердих. Чехът имате своите шансове в двубоя, но класата на Джокович на твърди кортове продължава да бъде несъизмеримо висока.

Любопитното е, че това е 36-а титла в кариерата на сърбина и първа, която той печели без да загуби сет! Успехът в събота пък означава, че Джокович вече има 18 поредни победи в Тура.

Иначе началото на срещата определено бе по-добро за Бердих. Мощният чех демонстрира изключително агресивна и постоянна игра и успя първи да стигне до пробив – 3:2, след което затвърди за 4:2.

Джокович обаче по никакъв начин не се притесни от създалата се ситуация и се възползва от няколко грешки на съперника, за да изравни за 4:4. В края на сета Бердих допусна няколко двойни и непредизвикани грешки, а Джокович не почака втора покана и с нов пробив си гарантира първия сет – 7:5.

През втората част двамата се преследваха като котка и мишка и в първите 7 гейма пробиви нямаше. Джокович обаче успя да пробие за 5:3, след което със сервис на своя страна си подпечата успеха и титлата.

След срещата Джокович сподели, че турнирът в Дубай е на изключително високо ниво и заслужава да бъде от категорията "Мастърс 1000".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини