Каролина Плишкова с първа титла на ниво WTA



03-03-2013 17:26 | Станко Димов

Каролина Плишкова спечели своята първа титла на ниво WTA. Чехкинята се превъзмогна сет пасив и 40 минутна дъждовна пауза, за да се наложи с 1:6, 7:5, 6:3 над Бетани Матек-Сандс във финала на турнира  BMW Malaysian Open в Куала Лумпур. Двубоят между двете продължи 106 минути.

Матек-Сандс пък, която може да се похвали с 12 титли на двойки, продължава да преследва първия си турнирен успех на сингъл.

Благодарение на успеха Каролина Плишкова се включи в борбата за участие на заключителния за сезона Турнир на шампионките, който за втора поредна година ще се проведе в „Арена Армеец” в София (бел.ред. турнирът в Куала Лумпур е от категорията „Интернешънъл”).

Матек Сандс започна силно финала и взе първия сет с 6:1 след само 18 минути игра. През втората част обаче 20-годишната Плишкова, която е шампионка при девойките на Australian Open 2010, подобри значително представянето си и успя да се противопостави на мощната игра на американката.

Плишкова допусна ранен пробив, но успя да го върне и с втори такъв затвори сета – 7:5 след още 44 минути игра.

При равен резултат – 1:1 гейма в третия сет, двубоят бе прекратен за 400 минути заради дъжд. След паузата Плишкова изглеждаше значително по-свежа и успя да запише най-значимата победа в кариерата си до момента.

Чехкинята напуска Кула Лумпур с чек на стойност $40 000. За Матек-Сандс пък остават двойно по-малко - $20 000.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини