Иван Любичич влезе в щаба на Томаш Бердих



05-03-2013 15:15 | Станко Димов

Томаш Бердих ще се завърне на турнира „Куинс клъб” в Лондон след 8-годишна пауза. Това ще се случи по съвет лично на новия треньор на чеха – бившият №3 в света Иван Любичич, съобщи „Скай Спортс”.

Според изданието лично гологлавият хърватин е посъветвал Бердих да участва в Куинс, където да проведе генерална репетиция преди битките на „Ол Ингланд Клъб”.

Именно на Уимбълдън Бердих достигна до първия си финал в турнир от Големия шлем. Това се случи преди 3 години, а чехът загуби спора за трофея от Рафаел Надал.

„Това беше невероятен опит за мен. Много неща ми се разясниха. Например, че мога да играя на супер ниво в продължение на 2 седмици, което е изключително важно. Сега вече имам опит от участие на финал в Шлема и се надявам, че един ден ще мога да се възползвам от това”, коментира Бердих.

„Избрах „Куинс клъб” защото мисля, че ще бъде добре да отида малко по-рано в Лондон, за да мога да се аклиматизирам по-добре към условията и да вляза във форма за Уимбълдън”, сподели още чехът.

От своя страна Иван Любичич сподели: „Вярвам, че участието на Aegon Championships в Куинс ще помогне на Томаш. До момента той е участвал само веднъж в този турнир и според мен, това трябва да се промени. Пътуването си е пътуване. Ако играч остане в Лондон и участва на Куинс, където кортовете са най-близки до тези на Уимбълдън, то това ще му бъде само от полза. За мен няма по-добър начин да се подготвиш за Уимбълдън”, коментира хърватинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини