Вика и Серина сложиха в малкия си джоб Надал



05-03-2013 16:07 | Станко Димов

Участието на Рафаел Надал, Хуан Мартин дел Потро, Серина Уилямс и Виктория Азаренка в демонстративни двубои в Ню Йорк в понеделник вечер определено остави добри спомени в главните действащи герои.

Четиримата не само имаха възможността да играят в легендарната зала „Медисън Скуър Гардън”, но за една вечер заработиха и много сериозни суми.

Рафаел Надал, който след завръщането си на корта игра финал в Чили и спечели турнири в Бразилия и Мексико, заработи $1.5 милиона за участието си в Ню Йорк късно снощи.

За справка – по-голяма сума от тенис Надал може да получи само при успех в някой от турнирите от Големия шлем. С тази разлика, че в Ню Йорк Надал прибра сумата за една вечер, а в Шлема ще трябва да се поти 2 седмици.

Чековете за първите две в ранглистата при дамите обаче са в пъти по-внушителни. Серина Уилямс е получила $3 милиона, а Виктория Азаренка - $3.5 милиона.

Любопитното е, че в края на януари Азаренка спечели Australian Open, но получи близо 2 пъти по-малка сума за триумфа си в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини