Супер Ким триумфира в Маями



03-04-2010 20:59 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс спечели своята 37-а титла в кариерата. Тя разгроми с 6:2, 6:1 Винъс Уилямс във финала на Sony Ericsson Open в Маями. Убедителният резултат обаче се дължи и на сериозните проблеми в крака, които получи Уилямс. Американката на няколко пъти получаваше медицинска помощ, а движенията й бяха силно ограничени. Така белгийката прибра трофея от надпреварата с награден фонд от 4,5 милиона и прекъсна серията на Уилямс от 15 поредни победи. С успеха, Ким се завръща и в топ 10.

Клайстерс проби слабия сервис на Винъс на два пъти в първия сет, направи няколко отлични отигравания и логично дръпна с 6:2 за 30 минути игра. Преди това американката бе изгубила само 1 сет на турнира - от Даниела Хантухова. Същото важеше и за опонентката й, която се пречупи за кратко срещу Жюстин Енен. Втората част бе още по-протоколна и завърши с 6:1 гейма за шампионката от US Open след 58 минути на корта.

"След невероятния мач с Жюстин в полуфиналите, знаех че ще играя силно сега. Не трябваше да губя ритъма и желанието си за игра. Постигнах го и спечелих срещу невероятен шампион като Винъс. Тя е една от най-добрите въобще в историята," обясни Клайстерс.

Това е 37-о отличие за Ким в кариерата. Тя стана четвъртата най-успешна състезателка на твърди кортове в Откритата ера с 28 трофея на хард. Пред нея са Щефи Граф, Линдзи Девънпорт и Крис Евърт съответно с 37, 34, 32.

"Маями е като мой дом. Обичам всичко тук. Понякога обаче човек има такива дни. Ким го знае най-добре след Australian Open (тогава тя падна разгромно от Надя Петрова). Това е спортът. Аз очаквах много от мен и това ме натовари психически. Ще бъда готова за борба още на следващия турнир. Ще се върна по-силна," коментира Винъс.

Клайстерс пък поема към Марбея, където стана ясно, че получава специална покана от организаторите на турнир на клей. "Не съм била почитателка на тази настилка, но ще опитам да подобря някои компоненти от играта си на нея. Няма да променям нищо генерално в играта ми, а само някои неща," обясни тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини