Азаренка не обича спомените, а успехите днес и утре



07-03-2013 13:19 | Николай Драганов

Световната №2 Виктория Азаренка призна, че е ръководена от амбиция за бъдещи успехи и нови победи, а не от спомени. Вика ще се опита да защити титлата си в Индиан Уелс от миналата година и изглежда основен фаворит да го направи в отсъствието на Серина Уилямс, която бойкотира този турнир вече над 10 години.

Азаренка не търси мотивация в 14-те поредни победи през 2013-та, които и донесоха титлите в Мелбърн и Доха, а ще се опита да си създаде нови прекрасни спомени от надпреварата в Индиан Уелс, където не крие, че се чувства отлично.

"Никога не мисля за това как съм играла вчера и не нося спомените си прекалено дълго, тъй като така или иначе те нямат особено значение", заяви Азаренка малко преди първите си мачове в тазгодишната надпревара.

"Предпочитам да си създавам нови спомени. Когато печелиш, винаги помниш хубавото, което се е случило, а не, че нe си успял да направиш определен форхенд или бекхенд в хода на турнира."

"Аз се наслаждавам на възможността да бъда тук и се надявам да продължа да играя добре. Винаги гледам напред към следващия си мач и всичко започва от него."

12 месеца по-рано, Азаренка спечели четвъртата си титла за годината след победа над Мария Шарапова на финала, оформяйки рекорд от 23-0 за годината. Серията спря на 26 победи, което бе най-доброто начало от 37-те поредни успеха на Мартина Хингис през 1997-ма година досега.

Помолена да сравни сегашното си състояние с това от миналата година по същото време, Вика с усмивка отвърна: "Не правя сравнения на формата си. Просто се опитвам да я подобрявам постоянно."

"Направих го в доста насоки - движението, ударите, агресията, сервиса и ретура. Аз съм перфекционист и през цялото време се опитвам да се развивам, защото винаги вярвам, че има какво да бъде подобрено."

"Точно това ме провокира и ентусиазира може би най-много - да знам, че имам силите да бъда още по-добра. Но това няма как да се случва светкавично и в огромни размери - ако мога да подобрявам с няколко процента нещата в дадена насока, това е добра и се старая да надграждам върху него."

Запитана за целите си през този сезон, Азаренка отговори: "Основната цел е да намериш място на финалния турнир (WTA Championship), това показва, че си имал постоянно представяне. Разбира се, основният приоритет и за мен са турнирите от Големия шлем.

През януари Вика спечели втората си титла от Шлема, триумфирайки за втора поредна година на Australian Open след трудна победа над Ли На на финала.

През цялото време докато течеше интервюто, до нея с интерес слушаше гаджето - американският рапър Стефан Горди, известен като "Редфу".

Запитана какво е да има за приятел известна личност, белорускинята отвърна: "Е, със сигурност е по-трудно да отидеш за кафе. Колкото до останало, не обръщам особено внимание. Наслаждаваме се на компанията си един с друг, забавляваме се. Не го наричам Редфу, наричам го Стефан."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини