Провал за Давид Ферер в Индиан Уелс



10-03-2013 09:32 | Николай Драганов

Първата ракета на Испания Давид Ферер поднесе голямата изненада на турнира в Индиан Уелс до този момент, отпадайки още след първия си двубой на американска земя.

 

Ферер отстъпи в три сета на световния №37 Кевин Андерсън след 3:6, 6:4, 6:3 в отделните части за малко под 2 часа на корта.

 

Тази ранна загуба на Ферер означава, че при титла на Надал, Рафа може да измести своя сънародник от четвъртото място в ранглиста. Разликата между двамата е малко над 500 точки, но Давид все пак няма да изгуби прекалено много, тъй като през миналата година загуби в трети кръг. Надал пък изгуби на полуфинал от Федерер, а през 2013-та година тази среща е възможна още на четвъртфинал.

 

В днешния мач Ферер бе първият, който изгуби подаването си - в третия гейм на първия сет, но веднага успя да върне пробива, а малко по-късно осъществи и втори за крайното 6:3.

 

Втората част бе много равностойна, при 4:4 Андерсън спаси две точки за пробив с цената на скрит мачбол, а в десетия гейм на свой ред се възползва от първата си такава в сета и изравни резултата. 

 

Ферер проби на нула на старта на третия, но този път на свой ред допусна моментално пробивът да бъде върнат. При 3:2 той бе пробит фатално за втори път, Андерсън поведе с 4:2, а до края така и не се стигна до нови точки за пробив - 2:1 сета за представителя на ЮАР.

 

В следващия кръг Андерсън ще срещне финландеца Ярко Ниеминен, който буквално премаза поставения под №29 в схемата Фернандо Вердаско, като му даде само един гейм - 6:1, 6:0.

 

Проблеми нямаше за световния №6 Томаш Бердих, който надигра Миша Зверев с 6:2, 6:4. Негов следващ съперник е Флориан Майер, справил се с Давид Гофен след 6:4, 6:2.

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини