Надал: Постигнах хубава победа срещу добър противник



10-03-2013 18:47

Световният №5 Рафаел Надал направи своето завръщане на твърди кортове, побеждавайки Райън Харисън във втори кръг на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс.

Рафа спечели отделните части със 7:6(3), 6:2 и зарадва привържениците си с добро движение и типичната за себе си битка по целия корт, въпреки притесненията за болки в коляното.

"Постигнах хубава победа срещу добър противник", коментира Надал след първия си мач на твърди кортове от 346 дни насам.

"Доволен съм, че се класирах за следващия кръг. Това е най-важното", добави шампионът от Индиан Уелс от 2007-ма и 2009-та година.

"Преди две седмици дори не знаех дали ще играя тук. Щастлив съм да бъда на корта, щастлив съм, че продължавам напред."

Запитан как се е чувствал физически след мача, Надал отвърна: "Добре съм. Имам нужда от подобрение във физическо отношение. Имам нужда от подобрение в движението. Такива мачове помагат, няма спор в това."

"Днес бе важно да победя не просто заради самия резултат, а защото това ми отваря възможност да изиграя още един мач. Аз трябва да се състезавам. Това е единственият начин да навляза във форма", категоричен е Рафа.

"В първия си турнир на хард не очаквам някакви невероятни резултати. Да бъда тук, да тренирам и да се боря с останалите, това е чудесно за мен", завърши Надал, който в трети кръг ще срещне Леонардо Майер от Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини