Опитният Джокович с втора победа над Григор Димитров



13-03-2013 01:30

Световният номер 1 Новак Джокович се справи с Григор Димитров в трети кръг на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Сърбинът успя да се наложи в два сета след малко над час игра - 7:6(4), 6:1 и така вече има серия от 20 поредни победи. Той няма загуба от октомври,

Това е 17-а загуба на Григор Димитров в 18 мача срещу играчи от топ 10. "Началото бе трудно за мен. Не започнах добре, но той ми даде шансове с тези четири двойни грешки. Играх добре в тайбрека, а след това и във втория сет," анализира Новак.

Димитров наистина трябва да съжалява за пропуснатите шансове в откриващия сет, който имаше всички шансове да спечели.

Той бе наистина драматичен. В него българинът започна прекрасно и стигна убедително до аванс от 3:1. За съжаление Джокович успя да върне пробива за 4:5 след поредица от двойни грешки на Димитров.

Стигна се до тайбрек, в който Джокович бързо поведе с 5:0 точки. В крайна сметка сърбинът затвори със 7:4.

Световният номер 1 се възползва от полученото психологическо предимство и стартира втората част с пробив, който му позволи да дръпне с 3:0. До края Димитров взе само един гейм, след като допусна доста непредизвикани грешки.

Това е втора победа на Джокович над Григор. Предишният му успех също бе в два сета, но в Шанхай. Следващият съперник на Новак ще бъде Сам Куери. Интересното е, че американецът е последният състезател, побеждавал Джокович - през миналата година в зала "Берси".

"Ще бъде интересно след загубата ми от него в Париж. Той игра страхотно тогава. Ще бъде трудна битка," коментира Джокович.

За участието си в Калифорния Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини