Федерер с много трудна победа над Вавринка



14-03-2013 03:55

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. За целта той надигра своя сънародник Станислас Вавринка с 6:3, 6:7(4), 7:5 за два часа и 20 минути игра.

Само 20-ина минути трябваха на Федерер да реши първия сет, в който той взе решителен аванс от 4:1 преди да затвори с 6:3 малко след това.

Той взе ранен аванс и във втората част като поведе с пробив за 2:1. Това не се оказа достатъчно за него да затвори двубоя и Вавринка успя да го върне за 5:5. При това Станислас проби на нула в този гейм.

Двамата стигнаха до тайбрек, в който Вавринка отново показа по-стабилна игра и затвори със 7:4 точки. Интересен факт е, че това е първият тайбрек за Вавринка в сблъсъците му с бившия номер 1.

Третата част започна с нов пробив на нула за Вавринка - 2:1. Радостта му бе много кратка, тъй като Федерер веднага го върна за 2:2.

При 4:4 Федерер спаси точка за пробив и това сякаш се оказа повратният момент в двубоя. При 6:5 в негова полза стигна до два мачбола при сервис на Стан. Той реализира още първия - 7:5.

Това е 13-а победа от 14 мача на Федерер срещу Вавринка.

"Наистина съм щастлив след тази трудна победа. Благодаря за подкрепата, която получих от публиката," заяви Федерер пред доволната публика на корта.

Следващият съперник на Федерер ще бъде Рафаел Надал.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини