Надал обърна трудно Гулбис - предстои класика с Федерер



14-03-2013 06:46

Рафаел Надал за осми път се класира за полуфинал на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Той прекъсна серията от 13 поредни победи на Ърнест Гулбис и макар и трудно, го надигра с 4:6, 6:4, 7:5 за над два часа и половина игра.

Всичко това означава, че ще видим 29-и сблъсък между Надал и Роджър Федерер. Засега испанецът води с 18:10 победи. Двамата се срещнаха за последно точно преди година, отново в Индиан Уелс. Тогава Федерер спечели в два сета.

В първия сет ситуацията на корта се развиваше гейм за гейм и нямаше точки за пробив. Първата такава обаче се оказа и решителна за неговия изход. Реализира я Гулбис за 6:4 в своя полза. Той бе повече от убедителен на свой сервис като спечели 94% от точките при първи начален удар.

Матадора даде сигнал, че има намерение да обърне ситуацията като проби още на старта на втората част. Гулбис спаси две точки за пробив, но при третата нямаше шанс. При 2:1 за Надал обаче, испанецът допусна връщането му. Гулбис се възползва от слабия втори сервис на Надал и реализира втората си възможност за 2:2.

Надал отново демонстрира шампионския си характер и вдигна на крака публиката като пак проби, този път за 4:3. Този път това се оказа напълно достатъчно за него и в крайна сметка той затвори сета с 6:4, изравнявайки общия резултат.

В третия сет Гулбис започна убедително и при 2:1 в своя полза стигна първи до точка за пробив, но я пропусна лековато. Латвиецът дори успя и да си разкървави ръката, за което дори Рафа го попита дали всичко е наред.

При 5:4 в полза на Гулбис той бе само на 2 точки от крайната победа, но Надал показа характер и изравни - 5:5. Все пак по-голямата класа на Надал натежа и той реализира решителен пробив за 6:5, което се оказа достатъчно за негов триумф.

До момента Надал води с 18:10 в срещите с Федерер. Само на твърди кортове швейцарецът води с 6:5. Двамата се срещнаха за последно именно в Индиан Уелс преди година, когато Федерер спечели с 6:3, 6:4 на полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини