Зов за помощ – Академик се включи, помогни и ти



14-03-2013 22:05 | Станко Димов

Баскетболен клуб Академик (Пловдив) се включва в кампанията за набиране на средства за животоспасяваща операция на болния от левкемия Васил Бамбурски.

На 12 февруари 2012 г. на Бамбурски е поставена диагноза "Остра Лимфобластна Левкемия - Т-клетъчна, висок Риск". В момента той е подложен на химиотерапия в клиниката по хематология в Пловдив, за да може да достигне състояние на ремисия, което е едно от задължителните условия за извършване на трансплантация на костен мозък.

Тъй като НЗОК няма клинична пътека за такава трансплантация, се налага тя да бъде направена в Германия. Васил трябва да подаде заявление в НЗОК за издаване на формуляр S2 за планирано лечение в страна членка на ЕС, като има вероятност да получи одобрение от Комисията за лечение в чужбина за частично финансиране на животоспасяваща операция.

Останалите средства ще трябва да осигури семейството на Васил. Приблизителната сума на операцията е в рамките на 150 000 евро. При тази ситуация всяка финансова подкрепа е добре дошла за Васил и семейството му.

Баскетболен клуб Академик вече обяви, че всички приходи от билети за предстоящия в неделя мач срещу лидера Спартак Капитол ще бъдат предоставени за лечението на Васил. Отделно от това в зала Академик, където от 18 часа ще се играе срещата, ще бъде поставена и каса, в която всеки съпричастен със съдбата на бившия баскетболист може да помогне.

Спонсорът на пловдивския клуб - фирма Бултекс 99, превежда 1000 лева по обявената сметка за помощ на Васил Бамбурски, която е в "Райфайзен банк".

За левове сметката е: BG38RZBB91551072741303,
За евро: BG41RZBB91551472741313
BIC: RZBBBGSF
Васил Митков Бамбурски

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини