Лари Стефанки: Родик ще надмине Агаси в следващите години



05-04-2010 02:31 | Николай Драгиев

Треньорът на Анди Родик Лари Стефанки се изказа много ласкаво за своя възпитаник, след като изгледа победата му  във финала на Sony Ericsson Open.

Според Стефанки най-доброто в кариерата на Родик тепърва предстои. В CV-то си Лари има записано партньорство с двама бивши номер 1 - Марсело Риос и Евгени Кафелников.

"Мисля че Анди прилича на Агаси. С напредването на годините става по-добър. Мисля че Родик ще го надмине в периода след 27 години," обясни Стефанки.

Самият Агаси пък спечели 5 от 8-е си трофея в Шлема след 29-годишния си рожден ден. В същото време Родик има едва едно такова отличие - 2003 U.S. Open.

"Той има уникалната способност да печели и когато играе зле. Също така има най-добрия сервис в момента, а ако прибавим и останалите му качества, то той е играч от изключително измерение," коментира наставникът.

Три са ключовите компоненти за прогреса под негово ръководство на възпитаника му. Загубата на излишно тегло, тактическа дисциплина и намаляването на стреса извън корта. "Мисля че Анди напредна във всички възможни аспекти. Сега е много по-спокоен, а това е много важно, когато искаш да контролираш мачовете и собствената си игра."

Стефанки е получил сериозно рамо и от гаджето на Родик Бруклин Декър, която е помогнала да бъде ограничено теглото му. "Казах му, че трябва да отслабне, ако иска да тича по-бързо. Той се скъсваше от тренировки и в същото време се тровеше с боклуци. Сега пак се тъпче, но с правилните неща," разясни Стефанки.

Самият Родик е много щастлив от работата си своя ментор. "Имам нужда от наставничество и правя това, което каже. Не искам да плащам на човек, на който аз му казвам как да се отнася с мен. Не можете да си представите колко често явление е това в тениса. Харесвам енергията, интелигентността и това, че е много спокоен. Имам чувството, че не съм го виждал притеснен, освен когато не си е измил зъбите навреме," пошегува се Анди.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини