Джокович за формата на Надал и сблъсъка с Дел Потро



16-03-2013 18:01 | Николай Драганов

 

Световният №1 Новак Джокович заяви, че не е изненадан от отличното представяне на Рафаел Надал на турнира в Индиан Уелс. Испанецът играе първия си турнир на твърди кортове след 7-месечно отсъствие и вече се класира на полуфинал, надигравайки вчера Роджър Федерер.

 

Рафа ще се изправи тази вечер срещу Томаш Бердих, а ако успее да го надиграе, по всяка вероятно ще си осигури двубой именно с Джокович, стига сърбинът да не прекъсне серията си от 22 поредни победи в мача срещу Хуан Мартин дел Потро.

 

"До голяма степен го очаквах, като се има предвид неговите успехи по време на цялата му кариера на всички настилки. Не е такава изненада, но разбира се, съмнението дали е достатъчно здрав да изиграе четири турнира за пет седмици е нормално. Това е доста за човек, който е бил аут за седем месеца", коментира Ноле.

 

Надал изигра три турнира на клей в Южна Америка, като спечели два от тях и загуби един финал. Бе поставеното под въпрос дали изобщо Рафа ще играе в Индиан Уелс, но представянето му доказва, че идването в САЩ не е грешка.

 

"Той постепенно си връща увереността. Чувства се добре, много е мотивиран да се представи максимално добре. Играе страхотен тенис", откровен е Ноле.

 

Преди да стигне до мач с Надал, сърбинът все пак трябва да надиграе Дел Потро. "Той е много мощен, удря здраво топката от дъното на корта. Движи се отлично за огромните си габарити. печелил е титла от Големия шлем, така че знае как да играе в големите мачове", бе коментарът на Джокович за утрешния му съперник.

 

От своя страна аржентинецът призна, че очаква много тежък сблъсък срещу фантастичен играч в изключителна форма. "Ще трябва да играя по-добре, отколкото днес срещу Мъри", коментира Дел По след чудесния обрат над световния №3, който имаше шанс дори да измести Федерер при по-добре представяне.

 

"При последната ни среща в Дубай бях близо до успех във втория сет, но той грабва всеки един шанс и ме победи. Той е №1 в света. Не знаеш дали изобщо ще ти даде възможност да го победиш", коментира аржентинецът, който има две победи от 10 мача срещу Джокович.

 

За последно Дел Потро успя да спечели в мача за бронзовите медали на Олимпийските игри в Лондон. "Това бе много специален двубой за мен. После играхме в Синсинати, на US Open и в Дубай и ме победи навсякъде. Но мачовете винаги са равностойни. Ще трябва да съм максимално концентриран и да не пропускам дори най-малките шансове, които ще дойдат", завърши Дел Потро.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини