Дел Потро: Заслужен триумф за Рафа, скоро ще се бори за №1



18-03-2013 15:36 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро записа страхотна победа над световния №1 Новак Джокович, като прекъсна серията му от 22 поредни победи, за да се класира за финал в Индиан Уелс. Преди това надигра и другия играч в може би най-добра форма в последната половин година Анди Мъри.

На финала аржентинецът поведе с 6:4 и 3:1 срещу Рафа Надал и точно, когато се виждаше като носител на първа титла от "Мастърс 1000" категория, Матадора показа защо според Дел Потро скоро отново ще се бори за №1 в света.

"Рафа спечели заслужено. Във втората част на мача успя да ме притисне максимално, изтласка ме много зад основната линия и наниза много печеливши удари", призна Дел Потро.

"Много е трудно да си на корта срещу Надал и да изоставаш в резултата. Не мисля, че тежките мачове с Мъри и Джокович са причина за загубата, просто Надал бе по-добрият. Аз обаче няма как да съм недоволен от представянето си, изиграх добър турнир и дори днес се борих до последно."

"Колкото до формата на Рафа, мисля, че той е абсолютно същият играч, какъвто бе преди. Играе солидно, психически е много здрав, талантът му е безспорен. Както казах още преди мача, много скоро той ще се бори за първото място в ранглистата", завърши Дел Потро.

За него предстои участие на "Мастърс 1000" турнира в Маями, където среща с Надал ще бъде невъзможна, тъй като испанецът оттегли участието си, за да се почине и да се подготви за сезона на клей в Европа. Другият голям отсъстващ от Маями е Роджър Федерер.

ТРИУМФЪТ НА НАДАЛ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини