Братята Брайън взеха единствената "Мастърс" титла, която им липсваше



19-03-2013 11:25 | Николай Драганов

Уникалното американско дуо Боб и Майк Брайън надиграха на финала в Индиан Уелс Трийт Хуей и Йежи Янович с 6:3, 3:6, 10:6 през уикенда, като по този начин завоюваха единствената титла от "Мастърс 1000" турнир, която до този момент не притежаваха във витрината си.

 

При 15-тото си участия в Калифорния, 34-годишните близнаци най-после грабнаха трофея и вече имат титли от "Мастърс" турнирите в Индиан Уелс, Маями, Монте Карло, Рим, Мадрид, Хамбург (когато бе от тази категория, преди да се премести в Шанхай), Канада, Синсинати, Париж и заключителния "Мастърс".

 

Титлата в Индиан Уелс пък общо 86-та за двамата в кариерата им. "Чувството най-после да се отървем от тези демони е страхотно", коментира Боб Брайън след финала. 

 

Той си спомни и финала от 2003-та година, когато е сервирал за титла срещу Уейн Ферейра и Евгени Кафелников във втория сет, но губи в три сета. "Преди десет години насочих топката ето там с цената на титла", добави Боб, посочвайки към дъното на корта.

 

Боб и Майк Брайън са носители на рекордните 13 титли от Големия шлем, а през миналата година оформиха кариерен Златен шлем, имайки във витрината си титли от всички турнири от Голямата четворка и достигайки до златните медали на Олимпиадата в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини