Серина: Маями е домашният ми турнир, искам нова титла



21-03-2013 14:41 | Станко Димов

Серина Уилямс се завръща на корта на силния турнир в Маями. Американката по традиция пропуска Индиан Уелс (заради расистки обиди в миналото), което пък и дава възможността да се подготви отлично за ветровитите условия в Маями. Ето какво каза световната №1 на пресконференцията си преди турнира.

- През годините много пъти си казвала, че ранглистата няма никакво значение за теб. Видимо обаче беше много развълнуваха, когато отново се изкачи на върха. Така ли беше?
- Да, страхотно да бъде на върха, особено след всичко, което преживях. Всички знаете за какво става въпрос. Тренирах здраво, за да се завърна на корта и наистина нямах никакви очаквания. Вълнуващо е да бъда №1, особено в този стадий от кариерата ми.

- На прага си на историческа шеста титла от турнира в Маями. Кой е съперникът, от когото се страхуваш най-много?
- За мен най-важното е да съм концентрирана във всеки двубой – от първия до последния. Не се страхувам от никого, изобщо не бих използвала тази дума за мен.

- Условията тук не са никак лесни, защото понякога вятърът е много силен. Как успяваш да настроиш играта си към подобни условия?
- Не е лесно, защото понякога наистина вятърът е много силен. Аз обаче идвам поне седмица по-рано тук и имам възможността да тренирам доста и да свикна с условията. Мисля, че тайната на успеха се крие в добрата подготовка за този турнир.

- Какъв беше твоят стимул да се справиш с контузиите и отново да се върнеш на корта?
- Не знам. Обичам да играя тенис. Обичам да изляза на централния корт и обичам да вдигна трофея в края на турнира. Това е моята цел, това е моята мотивация.

- Как се чувстваш в Маями? Тук имаш много добри резултати, а освен това ти е почти домашен турнир, тъй като живееш наблизо...
- Чувствах се страхотно. За мен това е домашен турнир. Наистина живея много наблизо и всеки път се чувствам отлично, когато дойда тук. Наистина се справям отлично тук и всеки път, когато изляза на корта, в съзнанието ми изникват страхотни спомени.

- Разкажете ни нещо повече за вашия филм Серина. Доволни ли сте от получилото се?
- Съжалявам, но цялото ми внимание е насочено към турнира тази седмица. Съжалявам наистина, но не искам да говоря на други теми.

- Всички знаем, че на корта можеш да правиш много неща добре. Разкажи ни обаче за нещата, които не можеш да правиш, а би искал да правиш добре?
- Искам да пея добре. Мисля, че ако мога да пея, то тогава ще бъда истинска звезда. За жалост обаче не мога да пея добре, не че се справям лошо, но определено не съм много добра.

- Ще се концентрираш върху караоке?
- Да, определено пея на караоке. Но това е най-далеч, където мога да стигна в тази насока.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини