Симоне Болели дели Гришо от мач с Анди Мъри



22-03-2013 09:44 | Николай Драганов

Симоне Болели постигна трудна победа над Джеси Ливайн (Канада) в първи кръг на турнира от категория "Мастърс 1000" в Маями и ще бъде първият съперник на Григор Димитров в надпреварата.

 

Италианецът осъществи обрат, стигайки до успеха след 4:6, 6:3, 7:6(4), като успя да спаси мачбол в заключителната част на третия сет.

 

Гришо има един двубой срещу Болели, а това се случва през 2011-та година на твърдите кортове на турнира в Банкок, когато българинът печели със 7:6(8), 6:1.

 

С победата си в онзи мач в Тайланд, Димитров си осигурява мач срещу Анди Мъри. По ирония на съдбата, именно това ще се случи и в този случай, стига нашето момче да запише втори успех над Болели, този път в Маями.

 

Италианецът е на 27 години, като е професионалист от 2003-та година. В момента се намира под №76 в ранглистата, а в началото на 2009-та година достига рекордната за себе си 36-та позиция. Няма титла от календара на ATP, а най-големият му успех е достигането до финала на ATP 250 турнира на червени кортове в Мюнхен, където губи от Фернандо Гонзалес.

 

Мачът между Димитров и Болели ще се състои в събота вечер, а точният час ще стане ясен по-късно днес, когато бъде обявена програмата за утрешния ден. Освен среща с Анди Мъри в трети кръг, Гришо ще си гарантира 45 точки за ранглистата и малко над 25 000 долара от наградния фонд. Българинът обаче има да защитава 90 точки от достигането си до четвърти кръг през миналата година и за да го стори, ще трябва да победи не само Болели, но и световния №3 Анди Мъри.

 

Тази вечер от 22:00 часа Гришо ще излезе на корта заедно със своя партньор на двойки Фредерик Нилсен, а в опит да преодолеят първия кръг на надпреварата, двамата ще се изправят срещу братята Крисчън и Райън Харисън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини