Серина даде само два гейма на Пенета, Вожняцки се измъчи



22-03-2013 05:34 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс постигна категорична победа 6:1, 6:1 над италианката Флавия Пенета във втори кръг в Маями.

 

Това бе първи мач за американката след финала в Доха, където тя отстъпи на Виктория Азаренка само ден, след като я бе изместила от върха в световната ранглиста.

 

В последствие Серина се отказа в последния момент от участие на турнира в Дубай, а в Индиан Уелс тя и сестра и Винъс не играят от над 10 години заради расистки обиди от страна на публиката.

 

Пенета стигна до три точки за пробив още в първото подаване на американката снощи, а малко по-късно в гейма пропиля и още една, но Серина издържа и поведе с 1:0. Веднага след това тя на свой ред проби, а после и затвърди за 3:0. Италианката успя да вземе един гейм, след което сценарият се повтори - 0:40 в подаването на Серина, измъкване на гейма и пробив в това на Пенета за 5:1, а малко след това и 1:0 сета. 

 

Във втората част световната №1 стана далеч по-стабилна на начален удар, не даде нито точка за пробив на съперничката си, а вместо това осъществи три на своята сметка и след ново 6:1 затвори мача.

 

Нейна опонентка в трети кръг е японката Аюми Морита, която се справи със 7:6(2), 2:6, 6:3 с Янина Викмайер.

 

За първи път отново на корта след финала на Australian Open видяхме Ли На, която постигна сравнително лесна победа над холандката Кики Бертенс с 6:3, 6:1. Петата поставена в основната схема китайка ще срещне Варвара Лепченко в трети кръг.

 

С победа, макар и доста по-трудна, стартира и бившата №1 и финалистка от Индиан Уелс Каролина Вожняцки. Датчанката осъществи обрат за крайното 5:7, 6:3, 6:3 над Каролина Плискова от Чехия.

 

Вожняцки поведе с ранен пробив в първия сет, но в неговата втората част допусна два но своята сметка и изостана с 0:1 сета. Втората част се реши от един единствен ранен пробив за 2:0, а в третата напрежението си каза думата и двете момичета размениха общо шест пробива от девет изиграни гейма, пет от които поредни в средата на сета. При 5:3 Каро стигна до 0:40 в подаването на Плискова, която отразите първите два мачбола, но при третия се предаде и напуска турнира.

 

В следващия кръг Вожняцки ще се изправи срещу Гарбин Мугуруса, която надигра Анастасия Павлюченкова с 4:6, 6:2, 6:2.

 

Напред в Маями продължава също така Петра Квитова, която имаше труден мач срещу Шуай Пенг от Китай, но успя да спечели след 5:7, 6:2, 6:2. 

 

По-голямата от сестрите Уилямс - Винъс се поизмъчи с японското чудо Кимико Дате-Крум, но все я отстрани след 7:6(3), 3:6, 6:4 и в следващия кръг ще я видим на корта срещу новата голяма надежда на САЩ в лицето на Слоун Стивънс.

 

Стивънс изненадващо надигра Серина на четвъртфинал в Мелбърн, а дали ще се справи и срещу Винъс ще разберем в неделя. Вчера младата американска перла се отърси от истински шок и отстрани Олга Говорцова от Беларус след 0:6, 6:4, 6:4.

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини