Николаева и Ванева играят за трето място на Източноевропейското първенство



22-03-2013 14:37 | Станко Димов

Българските тенисистки Изабел Николаева и Зиновия Ванева ще се срещнат в двубой за третото място на Източноевропейското първенство до 14 години, което се провежда в Анталия, Турция.

Третата поставена Николаева, която е държавна шампионка в зала, отстъпи на полуфиналите на Елиза Омиру от Кипър в драматичен двубой след 6:2, 6:7(6), 1:6. Ванева е четвърта в схемата. Тя загуби на същата фаза срещу №2 Олександра Андреева от Украйна с 4:6, 1:6.

Двете българки се срещнаха и в първото издание на състезанието миналата седмица. Тогава в мача за петото място вицешампионката на закрито Зиновия Ванева се наложи с 6:3, 7:5. И двете български тенисистки са с реални шансове да попаднат в отбора на Международната тенис федерация (ITF), който е с официално наименование ITF/Tennis Europe 14 & Under touring team. В него влизат петимата тенисисти с най-добри резултати при юношите и девойките от двата турнира.

Влизането в отбора на Европа осигурява лагер на разноски на международната федерация и участия в няколко турнира. Миналата година в отбора до 14 години бяха Вивиан Златанова, Виктория Желева и Тони Нейков.

При юношите в Анталия държавният първенец в зала Калоян Димитров записа нова победа и ще играе за деветото място. Пловдивчанинът се наложи над босненеца Морис Ахметасевич с 6:2, 6:2. И тук може да има българско дерби, защото Димитров очаква победителя от мача Златан Палазов - Важа Шубладзе (Грузия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини