Турнирът в Маями да бъде на клей, предлага австралийска легенда



23-03-2013 16:45 | Станко Димов

Един от най-известните австралийски тенисисти – Пол МакНами,  изрази повече от интересно мнение относно турнира в Маями, който се провежда в момента. Според него надпреварата „губи самоличност” в конкуренцията на Индиан Уелс и би било по-разумно, ако дава началото на сезона на клей, чиято кулминация разбира се е „Ролан Гарос”. МакНами е категоричен, че този турнир не може да се конкурира с US Open и Индиан Уелс, които са двете най-комерсиални надпревари на твърда настилка в САЩ.

„За мен ще бъде много по-логично, ако Индиан Уелс се превърне в големия финал за сезона на твърди кортове, а Маями в голямото начало на сезона на клей. За клей-корт специалистите има едва няколко турнира в началото на годината, които са в Южна Америка. Този сезон надпреварите там придобиха популярност с присъствието на Рафаел Надал, който не бе играл от 7 месеца.

Не искам да казвам, че Рафа Надал щеше да участва в Маями, ако турнирът се провеждаше на клей, защото тялото му със сигурност има нужда от почивка. Определено обаче мисля, че турнирът в Маями ще придобие много по-сериозна популярност, ако е на клей. Само така той ще се отличава от Индиан Уелс и няма да изглежда по-скоро като негова имитация, както стоят нещата сега”, коментира МакНами.

Тази година в Маями участие отказаха Рафаел Надал и Роджър Федерер. Жертва на контузии пък при жените станаха Виктория Азаренка и Саманта Стосър. Любопитното е, че именно Азаренка наскоро заяви, че турнирите на твърда настилка са прекалено много и оказват сериозно влияние върху здравето на играчите. Може би Вика, както и Рафаел Надал разбира се, ще бъдат сериозни поддръжници на тезата на МакНами.

Австралиецът пък бе в България в края на миналия сезон. Той дойде у нас в качеството си на треньор на Сие-Су Уей, която пък участва в заключителната надпревара за сезона в WTA – Турнира на шампионките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини