България и Великобритания засилват сътрудничеството в тениса



26-03-2013 17:28 | Станко Димов

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев проведе работна среща с изпълнителния директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър. На нея присъстваха заместник-министър Йордан Йовчев, президентът на БФТенис Стефан Цветков, както и изпълнителният директор на БНТЦ Георги Дончев.

Роджър Дрейпър запозна министър Стойчев с британската система за финансиране на спорта, като подчерта значението му, не само за здравето на хората, но като цяло за икономиката на страната. Голяма част от парите за спорт в Обединеното кралство отиват за превенция и образователни програми, в които основна роля имат различните федерации. Идеята на цялата система е масовостта.

„Нашата цел е да накараме хората да спортуват поне по 30 минути на ден. Един от най-важните аспекти е рекламата и популяризирането на различните спортове и инициативи“, сподели Дрейпър.

Усилията на спортните структури са насочени и към борбата с допинга, не само на професионално ниво, но и сред младите хора, които спортуват за удоволствие. Роджър Дрейпър уточни, че за  Великобритания е голям проблем залагането и уреждането на спортни събития, в частност в тениса.

От своя страна министър Петър Стойчев изрази готовност за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит на всички възможни нива в областта на спорта.

„Стремежът ни не е да създаваме нови модели, а да се поучим от вече работещите и успешни такива“, сподели министър Стойчев. Той обяви готовността си да съдейства с всичко необходимо на Българската федерация по тенис, за да могат да се осъществят планираните съвместни проекти с Британската асоциация.

Изпълнителният директор на Британската тенис асоциация изрази задоволството си от успешното партньорство с ръководството на българската федерация, с която утре ще подпише споразумение за сътрудничество. То ще насърчава двустранните тренировъчни лагери и обмяната на специалисти. Освен това българската федерация ще може да използва цялото ноу-хау на Великобритания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини