Клеят е "новата" любима настилка на Федерер



06-04-2010 03:56 | Николай Драгиев

 

Невероятно, но факт. Роджър Федерер обяви, че с нетърпение чака сезонът на клей да започне. Швейцарецът далеч не е изгубил желанието си да спечели отново "Ролан Гарос", а ако може да бие и Надал, ще бъде грандиозно. Все пак той претърпя известни разочарования, губейки от Багдатис и Бердих, съответно в Индиън Уелс и Маями.

 

Световният номер 1 обяви, че вече се чувства прекрасно на клей, който дълги години се считаше за неудобен за стила му. "Последните години съм все по-уверен на тази настилка. Именно затова чакам с огромно нетърпение първите мачове на червено," коментира Роджър.

 

Интересна е неговата статистика в последните години. Той е спечелил 7 от 13-е турнира от Шлема от 2007 г. насам, което е 54%. В същото време е триумфирал едва в 4 от 28-те турнири от сериите "Мастърс", което е ... 14%. Интересното е, че Федерер има уникални показатели в Париж в последните години. Той губи в двубоите на "Ролан Гарос" с 0:4 от Надал, но срещу всички останали има показатели - 30:0. Самият Рафа пък вече няма титла от 11 месеца и се надява любимият клей "да го върне в играта".

 

"Нашите срещи са богатство за тениса като цяло, а и за нашата собствена игра. Ние винаги опитваме да се усъвършенстваме. Дори и да загуби някой от нас, ние продължаваме да работим много здраво. С него ми е приятно да играя, така че дано скоро се срещнем на корта," сподели ФедЕкспрес.

 

Първият турнир, на който ще играе Роджър е в Рим, който ще се проведе между 25 април и 2 май. После той отива в Ещорил, а накрая завършва на "Мастърс 1000" в Мадрид. Именно там Федерер надви за последно Надал с 6:4, 6:4 миналата година. От 23 май пък стартира "Ролан Гарос".

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини