Естонците идват без Юрген Зоп - вижте състава им



28-03-2013 13:05 | Станко Димов

От Естонската тенис федерация обявиха състава си за двубоя срещу България за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Купа „Дейвис”, която ще се проведе от 5 до 7 април в Пловдив на червените кортове на ТК „Локомотив”.

Капитанът на състава Пеетер Ламп (на снимката) няма да може да разчита на №126 в световната ранглиста Юрген Зоп, който е контузен. В негово отсъствие в отбора на гостите са повикани Владимир Иванов (№452 в ранглистата на единично), Маркус Кернер (№1342 на сингъл), Мик Ирдоя (№1120 в класацията на двойки) и Антон Павлов (№1338 при дуетите).

Иванов и Кернер играха и при загубата от Ирландия в Дъблин през февруари с 2-3. Ирдоя има девет двубоя за националния отбор, но за последно е участвал през 2008 година. 17-годишният Павлов е абсолютен дебютант в тима.

Както е известно и България ще бъде в Пловдив без първата си ракета Григор Димитров, поне за момента. Капитанът Димитър Господинов ще разчита на Александър Лазов (№490 в световната ранглиста на единично), Димитър Кузманов (№555), Тихомир Грозданов (№729) и Валентин Димов (№955 в класацията).

България и Естония са се срещали само веднъж за Купа „Дейвис”. Това стана през 1997 година, отново в Пловдив, когато националите спечелиха с 3-0. Двубоят е от груповата фаза на трета група. Иван Кескинов, Ивайло Трайков и Иво Братанов не дават и сет на съперниците си.

Жребият за срещата България - Естония ще се тегли в четвъртък, 4 март, в Пловдив, в присъствието на главния съдия Андрей Корнилов от Узбекистан. По регламент капитаните могат да сменят до двама от заявените състезатели до 24 часа преди жребия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини