Каролина Плишкова: Обичам „Роки” и риболова



29-03-2013 14:58 | Станко Димов

Младата чешка тенисистка Каролина Плишкова спечели първия си трофей в турнир на WTA в Малайзия в началото на месеца, дни преди да навърши 21 години на 21 март.  Това изкачи шампионката при девойките от Australian Open до №92 в световната рангриста. Тя даде специално интервю за сайта на Турнира на шампионките, със съдействието на екипа на Женската тенис асоциация.

-    Като носителка на титла от категория „Интернешънъл” вече сте сред възможните участнички в Турнира на шампионките. Какво ще означава за вас да се борите за титлата в София?
-    Да спечеля в Куала Лумпур беше изумително. Толкова съм щастлива, че взех първата си WTA титла. Бях изненадана, но щастлива. Последните няколко седмици играя много силно и успях да вляза в топ 100. Ще е още едно невероятно постижение за мен да завърша годината с Турнира на шампионките.

-    Какво ще запомните от седмицата в Малайзия, която завършихте с титла?
-    Беше тежка седмица, защото климатът е тропически и е доста влажен, но условията са еднакви за всички. Кортовете бяха доста бързи, а аз сервирах прекрасно и до финала не загубих сет, като отстраних две поставени в схемата тенисистки. На финала ме чакаше най-голямото предизвикателство, защото Бетани Матек-Сандс е много опитна състезателка. Тя спечели първия сет, но аз успях да обърна мача.
 
-    Гледахте ли някой от мачовете от първото издание на Турнира на шампионките в София?
-    Знаех за турнира, но не можах да го следя по телевизията. Ако играя тази година, усещането ще е напълно ново за мен.

-    Какво да очакват от вас българските фенове?
-    Играя бързо и мощно, разчитам на сервиса и форхенда си. Обичам бързо да приключвам точките, най-много с... два удара!
 
-    Играли ли сте някога турнир с групова фаза?
-    Не, никога, но определено съм подготвена за предизвикателството.

-    Какво знаете за България?
-    Не съм била в България и за съжаление не знам много за страната, но аке се класирам за турнира съм готова за приключението.

-    Какво ви харесва да правите в свободното си време?
-    Обичам да ходя на риболов, да слушам поп и чешка музика. Гледам доста филми – „Роки” е любимият ми. Наслаждавам се и на книгите на Пауло Коелю.
 
-    Кой е любимият ви турнир от календара на Женската тенис асоциация?
-    Бих казала Откритото първенство на Австралия. Спечелих титлата при девойките през 2010 година срещу Лора Робсън и пазя прекрасни спомени. За съжаление при жените все още нямам победа в основната схема, но се надявам да променя това догодина. Разбира се, имах невероятна седмица и в Куала Лумпур!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини