Бронз за България от Световното първенство за ветерани



29-03-2013 17:31 | Станко Димов

Цветелина Николова спечели бронзов медал на Световното първенство по тенис за ветерани, което се провежда в турския курорт Анталия. Във възрастова категория "над 40 години" пловдивчанката отпадна на полуфиналите след загуба от бившата състезателка от топ 10 Сандрин Тестю от Франция с 0:6, 3:6, съобщиха от пресцентъра на БФТ.


"Играх с 50 процента от възможностите си, заради травмата в ребрата. Трудно ми беше да бия сервис и да изпълнявам бекхенд, но не търся оправдание", коментира Николова, която преди това беше печелила сребърен медал от световно.

На смесени двойки Цветелина и финландецът Алек Арно-Хаврен отпаднаха на четвъртфинали след един луд мач. Европейските шампиони от "София 2012" губеха с 3:6, 0:5 срещу холандците Ингеборг Фонк и Роб Симон, но след невероятен обрат стигнаха до третата част, която е дълъг тайбрек. В крайна сметка българо-финландският дует отстъпи с 3:6, 7:6(3), 6-10.

При мъжете "над 40 години" Юри Дойчев достигна до четвъртфинал в "консолейшън" турнира. Преди днешния двубой Дойчев се срещна с голямата швейцарска тенисистка Пати Шнидер (на снимката).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини