Контузия в рамото извади Бердих от Купа "Дейвис"



30-03-2013 11:58 | Николай Драганов

Световният №6 Томаш Бердих ще пропусне мача на актуалния носител на Купа "Дейвис" Чехия срещу Казахстан през следващата седмица заради травма в рамото. Бердих обяви решението си да пропусне пътуването и мачовете в Астана между 5-ти и 7-ми април вчера, ден след поражението от Ришар Гаске в Маями.

 

"Събудих се тази сутрин и веднага почувствах сериозна болка в рамото. Определено ми стана ясно, че няма да мога да играя в Казахстан следващата седмица", написа той на официалната страница на националния отбор на Чехия за Купа "Дейвис".

 

В отсъствието на Томаш, чешкият национален отбор ще бъде в състав: Радек Щепанек - №43 в ранглистата, който претърпя операция на дискова херния през януари, Лукаш Росол (№64), Ян Хайек (№98) и Иво Минар (№245).

 

През февруари Чехия с Бердих, но без Щепанек надигра Швейцария с 3:1 победи в първия кръг по пътя към защитата на титлата от миналата година. Миналият ноември чехите донесоха първи трофей на независима си от 1993-та година родина, побеждавайки петкратния шампион с Испания в драматичен финал с 3:2 в Прага.

 

Испанците пък претърпяха нов удар още през миналия месец, губейки от Канада, която сега ще срещне Италия в битка за място на полуфиналите. В другите четвъртфинали САЩ се изправя срещу шампиона от 2010-та година Сърбия, а Аржентина играе срещу Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини