Томи Хаас: Ще запомня този турнир до края на живота си



31-03-2013 16:00 | Николай Драганов

С победата си над Новак Джокович и достигането до полуфинал в Маями 34-годишният Томи Хаас несъмнено бе голямата изненада в турнира. Германецът на два пъти водеше с пробив във финалния сет срещу Давид Ферер, но все пак бе пречупен и днес испанецът ще спори за трофея с Анди Мъри. Въпреки това Хаас, който преди година бе извън Топ 140 няма как да не е доволен от играта си в Кий Бискейн.

 

"Да победя Новак Джокович, да се върна, да победя Жил Симон и да се класирам на полуфинал - за мен това е невероятно. Нещо, което със сигурност ще помня цял живот. Ще продължа да работя, да се опитвам да ставам по-добър и да използвам този момент през следващите няколко седмици и месеци. Дано остана здрав", пожела си Хаас.

 

"За играч като мен, да изляза пред такъв стадион пълен с хора и да играя срещу най-добрите, знаейки че имам своя шанс - това ме прави истински щастлив. Изключително приятно е и ще продължа да го правя, докато мога."

 

"Понякога гледайки към своята кариера се опитвам да направя сравнение с тази на Анди Родик. Той започна на 18 и всяка година играеше по 25 или 30 седмици. Винаги е бил един от най-постоянните играчи в тура. Когато обяви своето отказване на миналогодишния US Open, бях доста шокиран."

 

"От друга страна, какъв беше Анди? Ако се поставя на негово място - колко постоянен беше, как на всеки следващ турнир се опитваше да спечели титлата, може би в един момент усети, че корабът е отплавал. Може би му дойде прекалено и просто си е казал "окей, това беше." Година след година той бе част от Топ 10, достигаше напред в турнирите, играеше на финалния Мастърс всяка година, играеше и за Купа Дейвис. Доста, доста тенис, доста изтичани километри."

 

"Моята кариера е тотално различна, беше белязана от възходи и падения. Не се получаваше така, както исках. 15 месеца бях извън игра. Наистина не много приятни 15 месеца. Не беше като да си кажеш "окей, ще почина четири месеца, ще поработя върху себе си във фитнеса. Всеки път нещата не свършваха до там. Опитвах да избегна операции, но се налагаше да ги направя. Операция, още една операция и в един момент си аут за 15 месеца, а искаш да се върнеш. Не беше никак леко."

 

"Но ето, че все още съм наоколо. Това ме прави в известна степен горд, защото успях да докажа на себе си, че още мога да изляза на корта и да се боря с най-добрите. Това ме прави много щастлив", откровен бе Томи Хаас, който от новата седмица ще бъде под №16 в ранглистата.

 

"Не гледам назад и прекалено напред. Следващият ми турнир е този в Хюстън. През следващата седмица ми предстои малка ваканция, ще презаредя батериите и ще очаквам сезона на клей. Имам определени цели за големите турнири, след това отиваме на тревата, която очаквам с нетърпение, а US Open и хард сезона покрай него също ще чукнат на вратата. Повярвайте ми, времето тече много бързо." 

 

"Когато не съм на корта се опитвам да бъда добър баща и съпруг, това е. Надявам се да бъда здрав и да мога отново да играя тенис и през 2014-та година", добави бившият №2 в света и трикратен полуфинал от турнири от Големия шлем, който ще навърши 35 години през следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини