Кириленко: В София беше чудесно, искам пак да се върна



02-04-2013 12:19 | Станко Димов

Мария Кириленко е много близо до това отново да участва в Турнира на шампионките в София, но този път по право, а не с уайлд кард. Това става факт, след като чаровната рускиня спечели титлата от турнира в Патая Сити (Тайланд) от категория „Интернешънъл”. На финала втората поставена Кириленко успя да направи обрат срещу №5 Забине Лизицки – 5:7, 6:1, 7:6 (1). А след мача „пробва ретура си” и с въпросите на официалния сайт на Турнира на шампионките.
 
- Като носителка на титла от категория „Интернешънъл” вече сте сред възможните участнички в Турнира на шампионките. Какво ще означава за вас да се борите за титлата в София?
- Миналата година получих уайлд кард и съм много благодарна на организаторите за шанса да се състезавам с София. Страхотно е да знам, че тази година вече спечелих турнир и съм в списъка на възможните участнички. Ще видим как ще се развие сезона, но много искам да се върна в София.

- Какво ще запомните от победната си седмица в Патая?
- Всичките ми мачове бяха дълги и тежки. Имах няколко двубоя, които завършиха в три сета, в доста случаи играх тайбрек, а финалът срещу Забине Лизицки мина през много обрати. Всяка титла е специално, но удоволствието е още по-голямо, когато си я спечелила толкова трудно. На финала в Патая миналата година загубих от Даниела Хантухова след повече от три часа на корта. Чувствах се изключително разочарована, но този път усещането беше съвсем различно. Въздухът в Тайланд беше изключително влажен, но аз знаех, че съм физически подготвена за това и спечелих първата си титла от 2008 година.

- Нека се върнем към първото ви участие в Турнира на шампионките…
- За съжаление прекарах в София само три дни, защото с Надя Петрова играхме финал на „Мастърс”-а в Истанбул и пристигнахме в България на следващата сутрин. Спомням си, че имаше много голям интерес към мен от феновете и медиите. За съжаление излязох на корта само за два мача, защото се разболях и трябваше да се оттегля. Нямах възможност да видя много от града и турнира, но определено се насладих и на малкото, което видях.

- Какво могат да очакват от вас българските фенове през тази година?
- Стилът ми е лесно различим. Обичам да съм разнообразна, никога не акцентирам само върху един или два удара. Движа се много добре по корта и миксирам играта си, за да съм по-непредвидима.

- Какво мислите за формата на Турнира на шампионките, който включва групова фаза?
- До миналогодишния Турнир на шампионките никога не бях играла групова фаза. Странно е, защото губиш, но продължаваш да си в състезанието. Обикновено след поражение се насочваш към летището и следващия турнир. Това е страхотен шанс за феновете да гледат любимите си тенисистки в повече мачове.

- Какво искате да направите в София тази година, за което не ви остана време миналата?
- Уоу, има още толкова време дотогава. Ако някой ми каже кои са най-интересните места в София и имам време, разбира се, че ще ги разгледам.

- Кой е любимият ви турнир?
- В Патая винаги ми е приятно да играя, кортовете са точно до плажа, а и тази година се представих много силно там!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини