Мононуклеозата покоси и Хедър Уотсън



04-04-2013 09:04 | Станко Димов

Хедър Уотсън е болна от инфекциозна мононуклеоза и е била посъветвана от лекарите да си почине от активния спорт, разкриха медиите на Острова. Именно това е и причината преди няколко седмици 20-годишната британка да обяви, че ще се оттегли от корта за известно време.

Тогава не бе ясно, че състоянието й е толкова сериозно, а се смяташе, че става въпрос просто за натрупана умора и изчерпване. Самото решение на Уотсън пък тогава шокира тенис обществеността.

Инфекциозната мононуклеоза се характеризира с висока температура, главоболие, обща отпадналост на организма, загуба на апетит и увеличени лимфни възли по цялото тяло.

"След турнира в Маями трябваше да си направя някоя кръвни изследвания и стана ясно, че съм болна от мононуклеоза. Тя не се лекува с някакви специални лекарства, просто е нужна пълна почивка. Добрата новина е, че според лекарите съм в крайните етапи на заболяването и постепенно симптомите ще започнат да отшумяват. Това означава, че известно време съм играла болна.

"Имах проблеми както по време на тренировките, така и в самите мачове. Бях изтощена през последните месеци, но хубавото сега е, че вече е ясна причината за състоянието ми. Това обяснява физическата ми неразположеност. Лично аз изпитвам облекчение, че имам обяснение за нещата", коментира Уотсън, която е под номер 40 в света в момента.

През последните години мононуклеозата прави истински "бум" сред тенисистите и Уотсън далеч не е първата, която става жертва на подобна болест. Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, както и друг бивш №1 в света Анди Родик също страдаха от подобни проблеми през последните 3 години.

Особено драматично те се отразиха на Родик, който след възстановяването си така и не успя да си върне мястото в Топ 10, а не закъсня и моментът, в който той се оттегли от тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини