„Контузеният” Бердих се излекува за сезона на клей



08-04-2013 13:40 | Станко Димов

Световният №6 Томаш Бердих вече е в Монте Карло и тренира усилено за сезона на клей в Европа. Снажният състезател се възстановяваше от контузия в рамото, която получи по време на „Мастърс 1000” турнира в Маями и заради която пропусна двубоите на Чехия с Казахстан от Купа „Дейвис”.

Любопитното е, че ден след срещите в Астана, Бердих изведнъж се излекува напълно от травмата в рамото и поднови пълноценни тренировки. Медиите в Чехия пък не останаха никак доволни от „контузията” не Бердих и побързаха да го обвинят, че е симулирал, за да не пътува до Казахстан, за да си вземе почивка няколко дни.

„Върнах се!!! Толкова е приятно отново да играя на клей и да съм здрав”, написа Бердих в профила си в социалната мрежа Facebook.

Иначе турнирът в Монте Карло започва след седмица и се очаква да приюти 9 от Топ 10 в АТР. Към момента единствен Роджър Федерер няма да играе в европейската столица на хазарта.

С турнира в Монте Карло на практика се слага началото на сезона на клей в Европа. Иначе през настоящата седмица също има два турнира на червено, но те са далеч от Европа – единият е в Хюстън, а другият в Казабланка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини