СНИМКА: Вижте състоянието на глезена на Джокович



09-04-2013 16:32 | Станко Димов

Новак Джокович се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да разбере сериозността на контузията, която получи на глезена на десния крак по време на двубоя срещу Сам Куери от четвъртфиналите на Купа „Дейвис”.

25-годишният сърбин получи сравнително добри новини, като стана ясно, че травмата не е сериозна. На този етап обаче е невъзможно да се определи дали Джокович ще може да излезе на корта другата седмица на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Монте Карло.

„Аз и моят отбор ще направим всичко по силите си, за да се възстановя на време за предстоящите турнири”, сподели Джокович в профила си в социалната мрежа Twitter.

От медицинския екип на сърбина пък споделиха, че с оглед ежедневното възстановяване на сърбина ще стане ясно дали ще участва в Монте Карло. На този е ясно само, че световният №1 ще си вземе „няколко дни пълна почивка”.

Ако Джокович не се възстанови на време за турнира в Княжеството, то тогава поставен под №1 в надпреварата ще бъде Анди Мъри.

С или без Джокович обаче, фаворит №1 за трофея в Монте Карло е Рафаел Надал, който е шампион в турнира през последните 8 години. Испанецът е в серия от 42 последователни победи в надпреварата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини