Анди Родик: Отказах се от тениса, не от живота



Анди Родик: Отказах се от тениса, не от живота
Свързани играчи
Тагове
10-04-2013 19:59 | Николай Драганов

 

През август миналата година, на своя 30-ти рожден ден, Анди Родик обява края на своята забележителна кариера, с което изненада и натъжи милиони по света. Около година и половина по-късно, сърцатият американец има нов живот, на който очевидно се наслаждава.

 

"Правилното хранене вече не е част от задълженията ми. Това определено личи от огромната порция вредна храна, която току що си поръчах", коментира Анди, който бе хванат за интервю от austin360.com в ресторант за бързо хранене в родния Остин, Тексас. 

 

"Отказах се от тениса, не от живота", продължи Родик, облечен в яке на американския национален отбор по тенис за Купа "Дейвис" и небрежна шапка с козирка, с каквото дълги години го виждахме неизменно на корта.

 

Анди все още продължава да играе, но единствено в демонстративни мачове. "Не трябва да се подготвяш. Просто се появяваш и играеш", подчерта с усмивка той.

 

"До миналия септември, всяка сутрин след събуждането си, знаех какво точно ще правя днес. Сега съм в нова територия", призна Родик, който продължава да пътува много и отделя повече време на фондацията си.

 

Само след няколко дни тя ще организира благотворителен голф на турнир, на който са поканени звезди като Елтън Джон, Роджър Клеменс, Джим Къриер и други. След края на турнира ще има гала вечеря, билетите за която са на цена 250 долара.

 

Фондацията на Родик се занимава с инвестирането в проекти за откриване на спортни площадки, които да помагат за развитието на млади таланти в тениса.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини