Давид Ферер пропуска турнира в Монте Карло



11-04-2013 19:25 | Николай Драганов

Световният №4 Давид Ферер няма да вземе участие на започващия през следващата седмица "Мастърс 1000" турнир в Монте Карло. Финалистът от турнира в Маями преди няколко седмица е получил контузия и ще започне сезона на любимите си клей кортове по-късно от предвиденото.

"За съжаление няма да мога да играя в Монте Карло заради контузия", написа Ферер в своя акаунт в социалната мрежа "Туитър", без да навлиза в подробности. Испанецът е финалист от 2011-та година, а шампион в последните осем издания е неговият сънародник Рафаел Надал.

С оглед отказването на Ферер, Рафа изглежда още по-категоричен фаворит за нова титла в първия "Мастърс" на червени кортове за годината. В Монте Карло няма да играе и Роджър Федерер, а под въпрос заради проблеми в глезена е Новак Джокович.

За световният №2 Анди Мъри пък червените кортове далеч не са любима настилка, особено на старта на сезона. Следващият заявен от Давид Ферер турнир е този в Барселона (ATP 500), който стартира на 22-ри април.

Там през миналата година той отстъпи на финал на Рафаел Надал. От началото на 2013-та Ферер има четири финала - в Окланд и Буенос Айрес спечели титлите, а в Акапулко и Маями загуби съответно от Надал и Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини