Майката на Мъри: Анди иска първото място



12-04-2013 11:37 | Николай Драганов

След триумфа в Маями, Анди Мъри успя да измести Роджър Федерер от второто място в ранглистата и продължава безспорния си прогрес от средата на 2012-та година насам.

 

Майката на Анди - Джуди Мъри е доволна от това постижение, но не крие, че всички в семейството вече се целят по-високо и искат първото място.

 

"Чудесно постижение е да станеш №2 в света. Все пак той е бил там и преди - през 2009, макар и за кратко", припомни тя. "Разбира се, това е една стъпка напред към мястото, на което той наистина иска да бъде. Не е за пропускане и факта, че на големите турнири той ще бъде в обратната част на схемата и ще избегне среща с Новак Джокович преди финала - нещо, което всеки би искал."

 

"Остана в Маями, за да тренира в жегата на червени кортове, а вчера се насочи към Монте Карло за финална подготовка на стартиращия там турнир", завърши Джуди.

 

В момента разликата между Джокович и Мъри е цели 3750 точки, така че изглежда малко вероятно британецът да успее да изпълни следващата си цел през тази година, особено с оглед страхотните му постижения в края на миналата година и факта, че няма да има как да защити точките си от Олимпиадата. Преднината му пред Роджър Федерер пък е точно 80 пункта и зависи от представянето и на двамата как ще се развива в следващите месеци.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини